Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 18 februarie 2021

peter_eckstein_kovacs_desfiintare_sectie_speciala.jpg

Peter Eckstein-Kovacs crede că Secția Specială trebuie desființată (Sursa foto: Facebook/Peter Eckstein-Kovacs)
Peter Eckstein-Kovacs crede că Secția Specială trebuie desființată (Sursa foto: Facebook/Peter Eckstein-Kovacs)

Proiectul de lege de desființare a Secției speciale a fost adoptat in sedinta de azi a guvernului. Dosarele SIIJ ar urma să fie transmise parchetelor competente. Ministrul Justitiei, Stelian Ion aprecia saptamana trecuta ca sectia a fost absolut inutila, doar un instrument de presiune la adresa magistratilor onesti.

sumarul emisiunii 40 de minute 

În Sănătate și Justiție nivelul sporurilor este de 85%, declara  ministrul Muncii, Raluca Turcan, care considera ca o serie de sporuri care ar trebui reevaluate, printre care cel de calculator, de condiții periculoase, precum și riscul la suprasolicitare neuropsihică. Parchetul General da replica- sporurile pentru procurori reprezinta cel mult 30% din indemnizatie. Discutam pe larg.

Controverse in jurul unei expozitii pe care o gazduieste Primaria Sectorului 1. Primarul Clotilde Armand acuză PSD că a declanșat un nou atac politic după ce edilul a decis să expună în holurile primăriei lucrările de artă ale absolvenților de la secția Sculptură a Universității Naționale de Artă din București, cu ocazia Zilei Constantin Brâncuși.

Incercam sa lamurim si decizia controversata a Facebook care a blocat toate publicaţiile de ştiri australiane pe platformă. A foat un  răspuns la o lege propusă care i-ar face pe giganţii Tech să plătească pentru conţinutul de ştiri prezent pe platformele lor. Legea australiană impune Facebook şi Google să încheie acorduri comerciale cu agenţiile de ştiri ale căror link-uri aduc trafic pe platformele lor.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 18 februarie 2021