Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 22 februarie 2020

citu_sedinta_de_guvern.jpg

Guvernul si minerii au ajuns la un acord!
Guvernul si minerii au ajuns la un acord!
Sursa imaginii: 
arhiva RFI România

Guvernul si minerii au ajuns la un acord! Pe 25 și 26 februarie ortacii își vor încasa plătile și beneficiile restante. Mai devreme in cursul zilei premierul transmitea ca nicio mineriadă nu se va întâmpla în mandatul sau. Sute de angajati de la minele Lonea şi Livezeni protestau de cateva zile la sediul Complexului Energetic Hunedoara in timp ce 60 s-au blocat în subteran.  

 

sumarul emisiunii 40 de minute 

În Franţa a izbucnit o polemică virulentă în jurul islamo-stîngismului, după ce ministrul educatiei si-a exprimat intentia de a cere o anchetă în privinţa raspandirii  acestui curent în universităţile franceze. 600 de profesori şi cercetători au semnat o petitie in care demiterea doamnei  Frédérique Vidal, pe motiv ca executivul ar vrea să introducă un fel de „represiune intelectuală” in institutiile de invatamant superior.  

Statele membre au ajuns la un acord de principiu privind sancțiunile împotriva Rusiei. Etapa era crucială întrucât ea confirmă teoretic, cel puțin, unitatea Uniunii în relația cu Moscova. Acordul ministrilor de externe va fi urmat în martie de unul politic privind sancțiunile care vor lua forma clasică  de interzicere a calatoriilor și înghețarea conturilor străine ale unor politicieni apropiați Kremlinului. 

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 22 februarie 2021