Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de marti, 23 februarie 2021

vaccinare_scotia.jpg

Sursa imaginii: 
Sky News

De maine începe vaccinarea prioritara a personalului din învățământ din Bucuresti si 23 de judete! Imunizarea cadrelor didactice este programata sa se incheie pe 10 martie. Anuntul vine in ziua in care a fost raportata o crestere a numarului noi de cazuri, a deceselor si a pacientilor internati la ATI.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Cu avizul Consiliului Legislativ si aprobat aseara de Guvern, bugetul ajunge in Parlament. Urmeaza un calendar strans pentru dezbateri iar votul final este programat pentru saptamana viitoare, pe 2 martie. Social-democratii au anuntat deja ca vor depune amendamente pe banda rulanta.

In contextul celei mai recente greve a minerilor din Valea Jiului, anuntul vicepresedintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans atrage atentia. Oficialul european transmite ca industria carbunelui nu mai are viitor, nu mai există cerere iar subvențiile de miliarde de euro date în industrie ar putea fi folosite altfel. In consecinta, România trebuie sa puna la punct cat mai repede o strategie pentru renunțarea la cărbune.  

In Paris, dupa ce locuitorii au inceput sa consume alcool pe strada, pentru ca barurile si restaurantele sunt inchise, consumul de bauturi a fost interzis in mai mult zone. A fost nevoia chiar de interventia politistilor ca sa-i trimita pe petrecareti acasa. De la începutul anului, francezii sunt obligaţi să stea în casă între orele 18 şi 6 dimineaţa.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 23 februarie 2021