Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 24 februarie 2021

nicusor_dan_captura_video_buget.jpg

Proiectele rezonabile vor primi aprobari punctuale, transmite primarul Nicusor Dan după suspendarea PUZ-urilor pentru toate sectoarele Capitalei, mai putin sectorul 1.
Proiectele rezonabile vor primi aprobari punctuale, transmite primarul Nicusor Dan după suspendarea PUZ-urilor pentru toate sectoarele Capitalei, mai putin sectorul 1.
Sursa imaginii: 
captua video

Proiectele rezonabile vor primi aprobari punctuale, transmite primarul Nicusor Dan după suspendarea PUZ-urilor pentru toate sectoarele Capitalei, mai putin sectorul 1. Planurile urbanistice zonale permiteau distrugerea a sute de hectare de spatiu verde care sa faca loc unor constructii.  Urbanismul din Bucuresti din ultimii ani a fost o golanie, considera edilul general.

 

sumarul emisiunii 40 de minute 

Cazul celor 49 de studenți de la Facultatea de Drept din București propuși pentru exmatriculare după ce au fost prinși copiind readuce în atentie problema fraudării examenelor.  In contextul in care orele se desfasoara online,  cazurile sunt si mai greu de dovedit. Judecătorul Cristi Danileț trage un semnal de alarmă în acest sens.  

La Chisinau, Maia Sandu continua sa sustina declansarea alegerilor anticipate. Seful statului nu a oferit detalii despre actiunile sale viitoare după ce Curtea Constituțională i-a anulat decretul prin care voia să propună pentru a doua oară ca premier pe Natalia Gavrilita, respinsă deja de deputati.

Iar  Parisul denunţă un sistem de represiune instituţionalizată a musulmanilor uiguri în China. Remarca ministrului francez de Externe, Jean-Yves Le Drian, a fost făcută în faţa Consiliului pentru Drepturile Omului al ONU.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 24 februarie 2021