Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 25 februarie 2021

coronavirus_varianta.jpg

Creste numarul cazurilor de infectare cu coronavirus.
Creste numarul cazurilor de infectare cu coronavirus.
Image source: 
https://www.gov.uk/

Creste numarul cazurilor de infectare cu coronavirus. De ieri si pana azi au fost raportate aproape 4000 de imbolnaviri. Judetul Maramures intra si el in scenariul rosu, alaturi de Timis. In acest context, dar mai ales pentru ca dupa redeschiderea scolilor numarul copiilor infectati a crescut brusc, medicii atrag atentia ca trebuie identificate rapid focarele din unitatile de invatamant.  

sumarul emisiunii 40 de minute 

Maine este programata sedinta Consiliului General in care ar trebui votata decizia de suspendare pentru doi ani a planurilor urbanistice zonale din sectoarele 2, 3, 4, 5 si 6. Primarul Robert Negoita ii transmite lui Nicusor Dan ca desfiintarea PUZ-urilor va crea haos in Capitala. Argumentele primarului de la sectorul 3 , in aceasta seara.

De cat timp va avea nevoie Romania sa renunte la carbune? Procesul nu va fi unul usor, transmit expertii. Comisia europeana ii cerea recent Romaniei un plan coerent in aceasta directie, dupa ce vicepresedintele frans Timmermans spunea că nu mai există cerere iar subvențiile de miliarde de euro date în industrie ar putea fi folosite altfel.  

Populaţia României scade constant: declinul demografic şi emigraţia, principalele motive. Recent, o proiecție realizată de Institutul Național de Statistică arată că dacă trendul actual se păstrează, populația României ar putea scădea la 16 milioane de locuitori în 2050. Vasile Ghețău, directorul Centrului de Cercetări Demografice al Academiei Române despre cauze si solutii, in aceasta seara.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute  

 
Emisiunea 40 de minute din data de 25 februarie 2021