Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de vineri, 26 februarie 2021

bloc.jpg

Vot crucial vineri în cadrul Consiliului General al Municipiului București.
Vot crucial vineri în cadrul Consiliului General al Municipiului București.
Sursa imaginii: 
pixabay.com

Îl susținem pe Nicușor Dan, dar nu vrem să dăm termene nedefinite, trasmit consilierii liberali in ziua in care Consiliul General voteaza proiectul propus de primar de a suspenda planurile urbanistice zonale, pe o perioada de doi ani. Edilul sustine ca astfel ar opri constructiile ilegale, multe din ele ridicate chiar pe spatiile verzi. Dezvoltatorii imobiliari au reactionat vehement iar pimarii i-au reprosat ca nu au fost consultati.

 

sumarul emisiunii 40 de minute 

Şefii de stat şi de guvern din statele membre nu au reusit sa cada de acord asupra  paşaportului de vaccinare. Un document pe care tarile ale caror economii se bazeaza pe turism il sustin intens. O discutie cu potential conflictual si spun unele voci, irelevanta in acest moment, devreme ce doar 4% dintre cetatenii UE si-au facut o prima doza de vaccin.

Iar in Franţa, la 9 luni după prima carantină se înregistrează o scădere importantă a naşterilor. Mai puţin de 54.000 de nou nascuti în ianuarie, cu 13 % mai puţini decât cu un an mai devreme. O scădere a natalităţii justificata de contextul sanitar si cel economic. Situaţia nu a mai fost întâlnită din 1975 încoace.

 
Emisiunea 40 de minute din data de 26 februarie 2021