Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de marti, 2 martie 2021

minsk_belarus_proteste.jpg

Tribunalul București a respins cererea DIICTOT de redeschidere a Dosarului 10 August. Decizia este definitivă.
Tribunalul București a respins cererea DIICTOT de redeschidere a Dosarului 10 August. Decizia este definitivă.
Sursa imaginii: 
france24.fr

Tribunalul București a respins cererea DIICTOT de redeschidere a Dosarului 10 August. Decizia este definitivă. Asta inseamna ca foştii şefi din Jandarmerie care au coordonat intervenția din Piața Victoriei, scapă defenitiv de răspundere penală. Andi Carlan, membru Rezistenta spune ca decizia e complet nedreapta si spera ca lucrurile nu vor ramane asa.

 

sumarul emisiunii 40 de minute 

Politistii au prezentat filmul dublei crime de la Onesti.  Oamenii legii au ajuns la fața locului în cinci minute de la primul apel la 112. Negociatorul a întârziat mai bine de două ore pentru că era în ziua liberă, iar colegul lui era în concediu medical. Nu a existat nici un indiciu ca barbatul va deveni violent, spun acum expertii desi suspectul a continuat sa apeleze numarul de urgenta si sa ameninte ca ii va omori pe cei doi, chiar cand politistii erau la fata locului.

Vorbim din nou despre votul la doua maini. S-a intamplat ieri la dezbaterile pe buget. E vorba de aleși de la PSD și AUR care au votat în locul colegilor lor. Deja un parlamentar USR-PLUS  a anunțat că va propune în grupul parlamentar  modificarea statutului senatorilor și deputaților, în așa fel încât cine este prins că votează de două ori să fie sancționat drastic.

 Iar Uniunea Europeană și Statele Unite decid în mod coordonat să sancţioneze Rusia pentru otrăvirea opozantului Alexei Navlnîi. Decizia intervine într-un moment cînd și experţi ONU constată responsabilitatea unor înalţi responsabili ruși în această tentativă de asasinare.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 2 martie 2021