Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 4 martie 2021

iohannis.jpg

Sursa imaginii: 
presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis îi cere ministrului Justiției, Stelian Ion, să „explice public de urgență cum s-a ajuns în situația ca dosarul vizând evenimentele din 10 august 2018 să fie clasat”. Hotărârea a generat reacții aprinse în spațiul public, inclusiv din partea premierului, politicienilor si societatii civile.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Anchetă anunțată de ministrul de Interne după reținerea polițiștilor acuzați de tortură: „Nu fac cinste uniformei de polițist”, transmite ministrul Lucian Bode. Cei opt agenti de la sectia 16 din capitala sunt acuzati ca in septembrie anul trecut au batut doi tineri care le atrasesera atentia că nu poartă mască de protecţie. Oamenii legii isi recunosc fapta dar spun ca la randul lor au fost loviti si amenintati.

Sindicatele îl amenință cu plângerea penală pe premierul Florin Cîțu, după ce șeful Guvernului a spus că Executivul pregătește o Ordonanță de Urgență prin care va elimina cotizația lunară la sindicate, care li se reține angajaților automat din salariu.

Iar guvernul francez autorizeaza o modificare importanta in strategia de vaccinare. Medicii de familie au voie de-acum să vaccineze cu AstraZeneca şi persoanele de peste 75 de ani.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 4 martie 2021