Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


După un album de iarnă, Marius Matache lansează oficial "Primăvara"

marius_matache.jpg

Marius Matache
Marius Matache cantand "Primavara"
Sursa imaginii: 
Marius Matache (Facebook)

După o suită de ploi ("Azi plouă", "Ploaia", "Plouă") și ninsori (un album întreg, "Ninsorium"), Marius Matache s-a hotărât să dovedească ascultătorilor de muzică indie-folk și nu numai că poate aduce și anotimpuri mai însorite în viețile noastre. Și în ciuda apatiei involuntare impuse artiștilor de pandemie, Marius Matache lucrează de ceva timp la viitorul material discografic (cel cu numărul 4).

Așa se face că apare "Primavara", noua piesă Marius Matache, deloc întamplator, în prima săptămană din luna Martie. 
"Aparent e o piesă mai tristă, dar de fapt este, așa cum vor putea ascultătorii să remarce, o declamație făcută atunci când depășești un moment greu și îți spui “Nu-mi mai pasă, merg mai departe!”. Fix acesta e sentimentul pe care vreau să îl transmit oamenilor în acest moment, când încercăm să ne regăsim cadența vieții de zi cu zi, după un an în care ne pusesem atâtea speranțe și care ne-a chinuit...pe măsura așteptărilor."

Versurile piesei sunt semnate de Loredana Tudor-Tomescu, iar responsabil cu aranjament orchestral este Victor Panfilov. Alături de Marius Matache, Marcel Moldovan (tobe), Vlady Săteanu (bas), Lyuben Gordievsky (pian Rhoades).
Colaborarea cu Loredana Tudor-Tomescu este una de lungă durată, ea fiind autoarea textului uneia din cele mai cunoscute piese Marius Matache, "Colind pentru prieteni", dar și a altor cântece semnate de acesta. De asemenea, tandemul cu producătorul muzical Victor Panfilov este de notorietate, acesta fiind în spatele albumelor "Alchimie" și "Ninsorium", dar și a discului colectiv POE3.

Marius Matache activează în muzica folk de aproape 17 ani, timp în care a lansat 3 albume de autor: "HOINAR prin Piața Matache" (2013), "Alchimie" (2016), "Ninsorium" (2020). De asemenea, a apărut pe o serie de albume colective ("Folk din pana mea" vol. 1 și 2, "Fălticeni Folk" 2014, "Ziua de mâine" 2008) sau în calitate de invitat (Țapinarii – "2010 ani de folk alternativ") și a participat, în calitate de producător la albumul "POE3 – note lângă note" (2020), în care artiștii au fost tineri elevi din școli și licee din Sectorul 3 al capitalei. Promotor al muzicii folk prin portalul de muzică folk www.ForeverFolk.com.

Ascultă, mai jos, piesa "Primăvara", semnată de Marius Matache