Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 8 martie 2021

cazuri_covid_la_mia_de_locuitori.png

Premierul anunță că vor fi făcute verificări dacă Ministerul Sănătăţii a respectat legislaţia când a publicat date referitoare la pandemie defalcat, pe judeţe.
Premierul anunță că vor fi făcute verificări dacă Ministerul Sănătăţii a respectat legislaţia când a publicat date referitoare la pandemie defalcat, pe judeţe.

Pe fondul cresterii numarului de cazuri de infectare cu covid si in conditiile in care Guvernul ia în calcul înăsprirea restricțiilor, premierul anunţa că vor fi făcute verificări dacă Ministerul Sănătăţii a respectat legislaţia când a publicat date referitoare la pandemie defalcat pe judeţe. Nu există date publice secrete”, a raspuns Vlad Voiculescu.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Marturii socante despre cum sunt tratati pacientii infectati cu covid, internati la sectia ATI a spitalului judetean din Sibiu. Presa locala a dezvăluit că bolnavii sunt legați de paturi, sedați și intubați chiar și când nu este nevoie. Parchetul din Sibiu a dechis dosar penal pentru omor. Spitalul reactioneaza si transmite ca respecta toate procedurile si conduita terapeutica dar anunta ca va demara o ancheta in sectia respectiva.

Analizam si o declaratie a ministrului de Interne care transmite ca a dispus reanalizarea sesizărilor care au fost înregistrate în ultimii doi ani. Măsura are loc în contextul crimelor de la Onești, dupa ce s-a aflat ca agresorul amenința încă din 2018 că va recurge la violență dar și al scandalului de la Secția 16 Poliție, unde mai mulți oameni ai legii sunt acuzați că au torturat doi tineri.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 8 martie 2021