Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de marti, 9 martie 2021

vaccine-5926664_1920.jpg

9 state suspenda vaccinarea cu AstraZeneca
9 state suspenda vaccinarea cu AstraZeneca
Sursa imaginii: 
pixabay.com

In 9 localitati din 8 judete incepe deja vaccinarea persoanelor din etapa a treia. Este vorba de localitati care au o rată de infectare de cel puțin 4,5 persoane la mia de locuitori. Intre altele Timisoara, Cluj Napoca sau Brasov. Intre timp. numarul cazurilor de infectare continua sa creasca, astazi au fost raportate aproape 5000.

sumarul emisiunii 40 de minute 

În București mai mult de 80% din vaccinări s-au făcut în afara centrelor de profil. Din 48 de centre, doar 11 sunt disponibile pentru programare pe platforma oficială. Celelalte sunt fie cu circuit închis, fie blocate de Institutul de Sănătate Publică, semnalează cei de la Funky Citizens. O situatie care iese la iveala după anunțul de ieri al premierului că trimite Corpul de Control la Ministerul Sănătății pentru a verifica legalitatea publicării datelor despre vaccinare și testare.

Dominic Fritz explică de ce nu putea fi evitată carantina în Timișoara. Incepand de luni, timp de doua saptamani, municipiul se afla in scenariul rosu. Autoritățile locale nu pot lua măsuri restrictive în plus față de legislația națională, decât dacă decid carantinarea, justifica primarul. Un interviu, in aceasta seara.

Parlamentul European i-a ridicat imunitatea fostului lider separatist Carles Puigdemont şi altor doi eurodeputaţi catalani. Acestia sunt urmăriţi în justiţie de autorităţile spaniole pentru tentativa de secesiune în 2017. Guvernul de la Madrid a salutat rezultatul votului.

 

 

 
Emisiunea 40 de minute din data de 9 martie 2021