Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Zebra | Mastering The Music Business 2021 si rolul femeilor in industria muzicala

Un studiu recent realizat de EBU Media Intelligence Service arată că femeile reprezintă doar 30% din întreaga forță de muncă din industria muzicală.  Locul femeii in industria muzicala va fi unul dintre subiectele importante care se va dezbate în cadrul celei de-a șasea ediție a conferinței Mastering The Music Business care se va desfasura la Bucuresti in perioada 18-20 mai 2021. Ca în fiecare an, una dintre cele mai așteptate dezbateri din cadrul MMB este Women in Music în care invitați din întreaga lume tratează subiecte ca rolul femeilor în industria muzicală, ușurința cu care se pot angaja în acest domeniu, experiențele personale de succes, dar și statisticile privind numărul femeilor în diferite domenii de activitate.Printre invitatele ediției de anul ăsta se numără Arielle Fischer (DE), Artist and Label Partnership Manager pentru Europa de Est la Spotify, Neeta Ragoowansi (USA), președinte Music Managers Forum USA și Global Co-Chair Women in Music, Kornelia Binicewicz (PL), fondatoarea brandului Ladies on Records și Pia Hoffman (DE), compozitor și supervizor de muzică de film.

De asemenea, organizatorii MMB au anunțat la inceputul lunii martie demararea înscrierilor pentru programul MEWEM (Mentorship Program for Women Entrepreneurs in Music Industry) - primul program de mentorat dedicat femeilor din industria muzicală. Până pe 18 aprilie, femeile aflate la începutul carierei lor în music business se pot înscrie gratuit la MEWEM completând formularul de aici: http://rawmusic.ro/mewem .

Mastering the Music Business este primul și cel mai mare eveniment profesional organizat în România pe teme de industrie muzicală. Evenimentul se adresează artiștilor, managerilor, agentiilor de booking, agențiilor de PR muzical și celorlalți reprezentanți ai industriei - tour manageri, avocați, promoteri, reprezentați ai label-urilor majore și independente. În cele cinci ediții de până acum au participat peste 200 de speakeri din România, Europa și Statele Unite ale Americii. Conferința MMB a fost înființată în anul 2016 și este organizată de Asociația RAW Music. Mastering the Music Business este susținut de HEMI (Hub for the Exchange of Music Innovation), proiect co-finanțat prin programul Europa Creativă.

Am stat de vorba cu Anca Lupeș, fondatoarea conferinței MMB.

 

Toate editiile emisiunii Zebra le puteti gasi la http://www.rfi.ro/tag/zebra.