Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri,10 martie 2021

politia_romana_fb_restrictii_circulatie_noapte.jpg

Este primul weekend in care se aplica noile restrictii.
Este primul weekend in care se aplica noile restrictii.
Sursa imaginii: 
Poliția Română / Facebook

Starea de alerta se prelungeste si vor fi impuse noi restrictii. Interdicția de a ieși din casă va fi prelungită cu o oră, de la 22:00 la 5:00 dimineata, in timp ce capacitatea de cazare a pensiunilor și hotelurilor din zonele cu pârtii de schi se limitează la 70%.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Ministerul Sanatatii trebuie sa raspunda daca exista o campanie paralela de vaccinare, trasmite premierul dupa ce au aparut noi dezvaluiri legate de vaccinarea peste rand, oameni deja imunizati desi s-ar fi calificat abia in etapa a treia. Intrebat daca este nemultumit de activitatea lui Vlad Voiculescu, Florin Citu a raspuns ca nu a facut inca o evaluare.

Ministrul Mediului vine cu o solutie pentru reducerea poluarii masive din Bucuresti. Primaria Capitalei nu ar trebui sa mai emita autorizatii de construire fara centrala comuna. Cu alte cuvinte, un bloc nou construit, va avea o singura centrala care va deservi toate apartamentele. O idee pentru care ong-urile de mediu militeaza de ceva vreme, discutam pe larg…

Iar liderii Uniunii Europene au semnat declarația referitoare la Conferința privind viitorul Europei, un prim pas în procesul de reformare a Uniunii. Si cetatenii vor fi consultati in ce priveste modul in care vor functiona cei 27 pe viitor.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 10 martie 2021