Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Zebra | Muzeul Pandemiei

Rețeaua Națională a Muzeelor (RNMR) lansează un nou proiect muzeal participativ în România - Muzeul „Identități Fragile” (Muzeul Pandemiei) - https://www.identitatifragile.com/ , precum și Campania publică de colectare a obiectelor - memorie, care ne-au însoțit pe fiecare dintre noi în pandemie, începând cu luna martie a anului 2020.

Pena pe 15 aprilie, pe website-ul proiectului www.identitatifragile.com puteti trimite un obiect care „încorporează„ un sentiment ce l-a marcat în pandemie, o stare, un eveniment sau orice lucru cu care asociază experiența trăită în această perioadă. În esență, acest obiect-artefact va fi o poveste a pandemiei, din perspectiva celui care îl trimite.
 
Primul muzeu participativ dedicat pandemiei își așteaptă așadar contributorii pentru a ilustra tranzițiile emoționale (re)simțite individual, dar experimentate colectiv de fiecare dintre noi. „Identități Fragile" este un muzeu deschis care își propune să dea voce fiecărei emoții personale generată de Covid-19, prin intermediul obiectelor. Toate obiectele donate vor deveni parte din colecția Muzeului Identităților Fragile.
 
Inițiativa este un produs cultural al Rețelei Naționale a Muzeelor, iar obiectele selectate vor fi expuse la Rezidența BRD Scena9 din București, în perioada 15 mai – 15 iunie 2020.
 
Invitat: Dragos Neamu, coordonator al Departamentului Relatii Internationale si Proiecte Culturale, RNMR
 
Toate editiile emisiunii Zebra le puteti gasi la http://www.rfi.ro/tag/zebra.