Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de vineri, 12 martie 2021

poza_seringa.jpg

Romania retrage peste 4200 de doze AstraZeneca după ce mai multe state europene au anunţat, din motive de precauţie, că au suspendat administrarea sa.
Romania retrage peste 4200 de doze AstraZeneca după ce mai multe state europene au anunţat, din motive de precauţie, că au suspendat administrarea sa.
Sursa imaginii: 
Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale

Romania retrage peste 4200 de doze AstraZeneca după ce mai multe state europene au anunţat, din motive de precauţie, că au suspendat administrarea sa. Organizaţia Mondială a Sănătăţii transmite insa că nu există vreun motiv pentru a nu utiliza produsul. La Bucuresti, premierul Florin Cîțu compară acțiunile celor care contestă vaccinarea cu acțiuni ale teroriștilor. El spune că imunizarea trebuie să continue, atâta vreme cât recomandările Agenției Europene a Medicamentului sunt în această direcție. 

sumarul emisiunii 40 de minute 

În regiunea transnistreană a început astazi campania de vaccinare. 1.800 doze de ser AstraZeneca, oferite de România, au ajuns la Tiraspol. Alte 600 de doze vor fi livrate prin platforma COVAX.  Insa originea ambelor transporturi este ascunsă de responsabilii trasnistreni care spun oficial că sunt în așteptarea vaccinului Sputnik V.  

Ministrul Justiției, Stelian Ion, a sesizat Inspecția Judiciară în cazul fostei șefe a DIICOT Giorgiana Hosu pentru verificări în cazul infirmării soluţiei de clasare a dosarului 10 august. La inceputul lunii,  un judecător de cameră preliminară de la Tribunalul București a respins cererea de redeschidere a dosarului 10 august formulată de fostul procuror-șef.

Vinerea verde este campania lansata astazi de ministerul Mediului care ii indeamna pe angajatii la stat si nu numai sa mearga la serviciu in ultima zi lucratoare a fiecarei saptamani cu transportul in comun, bicicleta sau trotineta. Indemn urmat de mai multi ministri si de premier.  ONG-urile saluta initiativa dar cred ca ar trebui completata.

 

 
Emisiunea 40 de minute din data de 12 martie 2021