Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 15 martie 2021

az.jpeg

In ultimele 24 de ore un test din 4 a iesit pozitiv la covid 19.
In ultimele 24 de ore un test din 4 a iesit pozitiv la covid 19.
Sursa imaginii: 
Fred Panneau, AFP

In ultimele 24 de ore un test din 4 a iesit pozitiv la covid 19. Numarul pacientilor la ATI este crescut. In continuare Capitala raporteaza cel mai mare numar de infectari intr-o zi. Intre timp, odata cu deschiderea etapei a treia de vaccinare, 100.000 de persoane s-au înscris pe listele de așteptare, iar 41.000 de oameni s-au programat. STS susține că platforma de vaccinare este ”funcțională și permite înscrierea beneficiarilor”, deși unele persoane nu o pot accesa.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Singurul beneficiar al deplasarii lui George Simion in Republica Moldova este Rusia. Abordarea liderului AUR nu aduce nici un serviciu cauzei unioniste. Este analiza consultantului politic Cristian Hrițuc care comenteaza scandalul pe care l-a facut la punctul de trecere a frontierei George Simion. Acesta nu a fost lasat sa intre in tara vecina unde are interdicţie până în 2023.

Partidul cancelarului Angela Merkel pierde alegerile în două landuri, cu cele mai mici scoruri obținute vreodată. Susţinerea pentru CDU este în scădere în întreaga Germanie. Votul de duminică a avut loc în contextul creşterii numărului de cazuri de COVID-19 si al unei campanii dezorganizate de vaccinare.

Iar un grup de ong-uri din Rusia a depus prima plângere „pentru crime de război” comise în Siria de mercenari ruşi.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 

 

 
Emisiunea 40 de minute din data de 15 martie 2021