Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de marti, 16 martie 2021

p048329-377899.jpg

Beneficiile vaccinului Astra Zeneca depășesc riscurile, transmite Agentia Europeana a Medicamentului intr-o prima analiza
Beneficiile vaccinului Astra Zeneca depășesc riscurile, transmite Agentia Europeana a Medicamentului intr-o prima analiza
Sursa imaginii: 
Europea Union

Beneficiile vaccinului Astra Zeneca depășesc riscurile, transmite Agentia Europeana a Medicamentului intr-o prima analiza dupa ce mai multe state europene au suspendat , total sau partial, folosirea serului. Experți europeni și internaționali continua sa observe posibilele efecte adverse grave, urmând ca joi să fie prezentată o concluzie.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Pe fondul cresterii cazurilor de infectare care degenereaza, România este din nou în criză de paturi la terapie intensivă. O explicatie ar fi, spunea Raed Arafat, că multe spitale și-au reluat activitatea obișnuită. In Bucuresti este cea mai gravă situație, unde vor fi deschise două unități mobile de terapie intensivă, iar la Iași ar urma sa functioneze din nou spitalul modular de la Lețcani, închis în iarnă din cauza problemelor cu încălzirea.

Preşedintele Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici şi Victime ale Dictaturii din România Octav Bjoza a fost demis din funcţia de subsecretar de stat la Secretariatul de stat pentru recunoaşterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist. Relativizarea Holocaustului este incompatibilă cu poziția de demnitar, argumenteaza seful guvernului. Octavian Bjoza este unul dintre ultimii eroi în viață ai neamului românesc, reactioneaza deputatul liberal Florin Roman.

Problema plagiatelor la cel mai inalt nivel revine in atentia publica. Chestorul principal de poliţie   Cătălin  Ioniţă, fost şef al Poliţiei Române şi fost şef al Direcţiei Generale Anticorupţie şi preşedintele în exerciţiu al Autorităţii Electorale Permanente Constantin Mituleţu Buică rămân fără titlurile de doctor după ce Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare a stabilit oficial că au plagiat în lucrările de doctorat.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 16 martie 2021