Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 17 miercuri 2021

p050760-236057.jpg

In incercarea de a revitaliza turismul, grav afectat de pandemie, Comisia Europeană a prezentat „adeverința electronică verde”, documentul care va facilita libera circulație în UE.
In incercarea de a revitaliza turismul, grav afectat de pandemie, Comisia Europeană a prezentat „adeverința electronică verde”, documentul care va facilita libera circulație în UE.
Sursa imaginii: 
European Union

In incercarea de a revitaliza turismul, grav afectat de pandemie, Comisia Europeană a prezentat „adeverința electronică verde”, documentul care va facilita libera circulație în UE. Statele membre au în continuare responsabilitatea de a decide ce restricții în materie de sănătate publică pot fi eliminate pentru călători.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Cu numarul de pacienti internati la ATI in continua crestere si o capacitate invers proportionala, medicii fac anticipari dureroase. Necesarul real de paturi va fi cel putin dublu. Infrastructura este insa precara, un risc de incendiu exista oricand, cum de altfel s-a si intamplat iar  medicii si asitentele care se ocupa de bolnavi sunt putini. Ar fi nevoie de mobilizarea spitalelor private, crede medicul ATI Laura Zarafin, de la Spitalul Colentina.

Acuzat ca familia sa a avut legaturi cu Securitatea, ministrul Economiei depune la Senat un proiect privind crearea registrului lucrătorilor Securității și legăturilor de rudenie ale persoanelor care ocupă demnități sau funcții publice cu aceștia. Ar fi vorba de preşedintele României, parlamentari, membri ai Guvernului, Avocatul Poporului sau primari. 

La Chisinau, desemnarea lui Igor Grosu, liderul interimar al Partidului Acțiune și Solidaritate, in funcția de premier starneste nemultumirea majoritatii  parlamentare PSRM-Șor, care anunta ca maine va veni cu un contracandidat. Acesta ar putea fi chiar liderul socialistilor, Igor Dodon.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 17 martie 2021