Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 18 martie 2021

astrazeneca.png

Romania continua vaccinarea cu AstraZeneca pentru toate categoriile de varsta.
Romania continua vaccinarea cu AstraZeneca pentru toate categoriile de varsta.
Sursa imaginii: 
Reuters via rfi.fr

 Agenția Europeană pentru Medicamente a decis- vaccinarea cu AstraZeneca este sigura si eficienta.  O nouă tranșă de ser- 43.000 de doze - v ajunge vineri în România, anunță autoritățile. Tara noastra este printre puținele state europene care continuă vaccinarea cu serul companiei britanico-suedeze, în contextul în care foarte multe au suspendat temporar utilizarea lui, ca urmare a unor cazuri de tromboze.

sumarul emisiunii 40 de minute

La zece zile de la intrarea în carantină, rata de infectare în Timișoara nu numai ca nu a scazut dar creste constant, a depasit 8 la mia de locuitori. In aceste conditii, reprezentanții din HoReCa au lansat o petiție online prin care cer autorităților să nu prelungească măsura de carantină pentru oras.

Deputatii juristi au dat aviz favorabil proiectului privind desfiinţarea Sectiei speciale de investigare a magistratilor. / A fost inclusă și condiția UDMR ca judecătorii și procurorii să nu poată fi trimiși în judecată fără avizul CSM. Proiectul intra săptămâna viitoare la vot în plenul Camerei Deputaților.  Senatul este forul decizional în acest caz.

 Si, inca un stat european legalizeaza eutanasia. Este vorba de Spania. Vizati sunt cei care sufera de „boli incurabile” sau „patologii invalidante” care generează „o suferință fizică și mentală constantă. Eutanasierea este deja legală în Olanda, Belgia, Luxemburg, Canada, Noua Zeelandă și Columbia.

 

 

 
Emisiunea 40 de minute din data de 18 martie 2021