Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de vineri, 19 martie 2021

Astazi Romania inregistreaza cel mai mare numar de bolnavi covid internati la ATI- 1313. Premierul spune ca e urgenta suplimentarea paturilor pana la 1600 si e convins ca existaun plan in acest sens la Ministerul Sanatatii. Intre timp, municipiul Iasi intra si el pe lista rosie.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Aproximativ 20 de milioane de francezi, inclusiv locuitorii regiunii pariziene, vor fi din nou în lockdown, timp de o luna,  începând de astazi …Masurile nu sunt asa de dure ca in episoadele anterioare de carantina. Scolile raman deschise, la fel si librariile alaturi de magazinele care vand produse de baza.  

Compromisul votat de deputatii juristi care prevede ca magistratii nu pot fi trimisi in judecata fara avizul CSM ii divide pe procurori si judecatori. Asociațiile care vor desființarea Secției Speciale nu sustin amendamentul, pe motiv că astfel s-ar introduce o superimunitate pentru judecători și procurori. In cealalta tabara sunt magistratii care sustin sectia speciala pentru ca altfel, dosarele s-ar intoarce la DNA, unde au fost suspicionate abuzuri.  

România vrea să convingă Statele Unite să adopte o serie de excepții de la legislația americană, astfel încât românii să poată călători în SUA fără viză, anunță ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu, care vrea să se folosească de statutul de partener strategic al României. Potrivit legilor în vigoare, SUA nu poate ridica vizele pentru români, întrucât gradul de respingere a cererilor de viză este prea mare.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 19 martie 2021