Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 22 martie 2021

timisoara.jpg

CJ Timis: Luăm în calcul atacarea în instanță a ordinului emis de Raed Arafat privind carantina în Timișoara. A fost abuziv!
CJ Timis: Luăm în calcul atacarea în instanță a ordinului emis de Raed Arafat privind carantina în Timișoara. A fost abuziv!
Sursa imaginii: 
Otilia Ghițescu / RFI

Luăm în calcul atacarea în instanță a ordinului emis de Raed Arafat privind carantina în Timișoara. A fost abuziv, anunta presedintele Consiliului Judetean Timis. Municipiul ramane in carantina inca doua zile, pana miecuri, fata de cele doua saptamani pe care le-a petrecut deja in lockdown. Rata de infectare este insa in continua crestere.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Intre timp, la Bucuresti, prefectul Capitalei spune că a solicitat Direcției de Sănătate Publică o analiză în ceea privește rata de infectare, presiunea asupra spitalelor sau rata de vaccinare, astfel încât să fie luată o decizie privind o posibilă carantină în Capitala unde incidența se apropie de 6 cazuri la mia de locuitori.

Nicio sancțiune de la Colegiul Medicilor pentru controversatul medic orădean care a susținut că își tratează pacienții cu COVID după scheme de tratament proprii… Flavia Groşan a sustinut că a vindecat o mie de persoane infectate cu virusul SARS CoV-2 în cabinetul ei privat, tratând aceste cazuri cu un banal antibiotic, în timp ce tratamentele din spitale ar duce la decesul pacientilor infectati cu coronavirus.

Iar in Republica Moldova, Curtea Constitutionala stabileste ca decretul prin care Maia Sandu l-a desemnat premier pe Igor Grosu este constitutional. Deputații Partidului Socialist o acuzau pe Sandu că „a ignorat mai multe principii constituționale”.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 22 martie 2021