Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de marti, 23 martie 2021

cum_arata_scoala_verde_romania_cladiri_prietenoase_mediu.jpg

Vacanta de primavara va fi prelungita, elevii intra in vacanta din 2 aprilie pana pe 4 mai. (Sursa foto: pixabay-ilustrație)
Vacanta de primavara va fi prelungita, elevii intra in vacanta din 2 aprilie pana pe 4 mai. (Sursa foto: pixabay-ilustrație)

Vacanta de primavara va fi prelungita, elevii intra in vacanta din 2 aprilie pana pe 4 mai.  Ministrul educatiei mai anunta ca la nivel national scolile vor ramane deschise pana cand va fi declarata carantinarea unui oras chiar daca localitatea depaseste rata de infectare de 6, cum este cazul Capitalei.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Bucurestiul trece de 6 cazuri de infectare la mia de locuitori, ceea ce teoretic ar permite instituirea carantinei. Autoritatile spun insa ca vor incerca sa evite un nou lockdown dar restrictiile ar putea deveni mai multe si mai aspre. Astazi a fost raportat un numar record de decese: 174 în ultimele 24 de ore și peste 6.000 de noi cazuri de infectare.

Este contextul in care autoritatile anunta ca spre sfârșitul lunii aprilie sau începutul lunii mai va începe vaccinarea anticovid și în cabinetele medicilor de familie. Va fi folosit vaccinul Johnson&Johnson și, posibil, și cel de la AstraZeneca. Doctorul Rodica Tănăsescu, vicepreședintele Asociației Medicilor de Familie București Ilfov, spune că medicii de familie vor vaccina în cabinetele lor, dar cu anumite condiții.

Polemică în Franţa după ce poliţiştii au primit autorizaţia să poarte arma şi în afara orelor de serviciu, inclusiv în spaţii publice: scoli, biserici, sali de sport, malluri sau sali de cinema. Sindicatele politistilor sunt multumite de decizie, la fel si unii analisti care considera ca nu e vorba de nici o deriva ci de posibilitatea de a interveni de exemplu daca se produce un atac terorist.   

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 23 martie 2021