Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 24 martie 2021

carantina_timis.jpeg

 Klaus Iohannis: Carantinarea nu este o soluție pentru București, însă sunt necesare restricții suplimentare
Klaus Iohannis: Carantinarea nu este o soluție pentru București, însă sunt necesare restricții suplimentare
Sursa imaginii: 
Otilia Ghițescu / RFI

Rata de infectare in Capitala contiua sa creasca. Carantinarea nu este o soluție pentru București, însă sunt necesare restricții suplimentare, a declarat președintele Klaus Iohannis, care a vorbit despre limitarea circulației în week-end și despre reducerea programului mall-urilor. Din nou astazi, peste 6.000 de noi cazuri au fost raportate. Numărul deceselor și al pacienților internați la ATI rămâne ridicat.

sumarul emisiunii 40 de minute

Carantina a fost prelungită la Timișoara şi localităţile învecinate. Timișoara este în carantină din 8 martie, când rata de infectare era de 7,49 cazuri la mia de locuitori. Intre timp aceasta a ajuns la 8,43.

Ministrul Educației anunță consultări maine pe tema modificării structurii anului școlar. Asociațiile de elevi dar și Federația Asociațiilor de Părinți nu sunt de acord nici cu decalarea Evaluarii Naționale și nici cu extinderea la o luna a vacanței de primăvara, ceea ce va conduce la prelungirea semestrului doi pana pe 2 iulie.

Uniunea Europeana a schimbat regulile privind exportul de vaccinuri contra Covid-19. Sunt create mecanisme mai clare de a bloca livrările spre țări cu rate de imunizare mai mari și spre state care nu permit exporturile de doze.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 24 martie 2021