Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 25 martie 2021

lockdown.jpg

Bucureşti şi 11 judeţe sunt  în scenariul roşu. Peste 2.000 de cazuri noi au apărut în Capitală, în ultimele 24 de ore.
Bucureşti şi 11 judeţe sunt în scenariul roşu. Peste 2.000 de cazuri noi au apărut în Capitală, în ultimele 24 de ore.
Sursa imaginii: 
Pixabay (ilustrație)

Bucureşti şi 11 judeţe sunt  în scenariul roşu. Peste 2.000 de cazuri noi au apărut în Capitală, în ultimele 24 de ore. Intre timp, Comitetului Național pentru Situații de Urgență s-a reunit pentru a decide noile restrictii, care vor restrictiona deplasarea, in functie de rata de infectare din fiecare localitate.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Ministerul Educatiei face un pas inapoi si renunta la propunerile controversate pe care le-a lansat in urma cu doua zile. Vacanța de primăvară va fi prelungită, cu excepția claselor terminale, care fac ore online în aprilie. Evaluarea națională și bacalaureatul raman la datele stabilite iar vacanța de vară incepe pe 25 iunie, mai putin pentru elevii claselor a opta.

Liderii europeni sunt reuniti in summit virtual și dezbat în principal problema vaccinurilor. Achiziția dozelor, campaniile nationale de imunizare, adeverința europeană de vaccinare sau mecanismul de export al dozelor, sunt tot atatea teme de discutie si surse de nemultumire.   

Criza politică se adanceste în Republica Moldova. Tentativa de votare a Guvernului Grosu a eșuat. Deputații socialiști, dar și cei ai Partidului Șor au părăsit sala de ședințe a Parlamentului. Asta inseamna ca alegerile anticipate, pentru care pledează  Maia Sandu, par din ce in ce mai indepartate.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 25 martie 2021