Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Antonio Momoc – Jurnalismul, arta de a țese o poveste

Tehnologia este alchimia viitorului. Al meu, al tău şi al celor de lângă tine. Tehnologia este arta de a ţese, ca atunci când faci un covor cu mâna ta. Rădăcina proto-indoeuropeana a cuvântului este « *tek - » iar această rădăcina a devenit în greaca veche « techne », un verb care înseamnă « a ţese ».

Viitorul este această ţesătură alcătuită din fiecare clipă a vieţii tale. E ceva magic în el pentru că este povestea pe care ne-o spunem despre noi ca indivizi şi ca umanitate. Din acest motiv, jurnalismul este o meseria fascinantă pentru că este una în care înveţi să spui o poveste în aşa fel încât cel de lângă tine să o asculte. Dar în spatele magiei pe care o puteţi simţi într-o poveste se află nişte lucruri care se învaţă. Există o tehnică şi o mecanică în meseria de jurnalist şi, din acest motiv, există şcoli şi facultăţi unde se învaţă această meserie. Astăzi vom afla câte ceva din ceea ce se întâmplă la Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele comunicării din Bucureşti.

Am invitat astăzi la emisiunea « Noi venim din viitor » pe Antonio Momoc, tânărul şi proaspătul decan al acestei facultăţi. O facultate care avea nevoie să intre pe mâinile unei generaţii mai tinere şi mai conectată cu prezentul şi viitorul acestei meserii. Acest lucru s-a întâmplat în februarie 2020 când Antonio Momoc a fost ales decan. Are o grămadă de diplome : doctor în sociologie, un master în ştiinţe politice şi un altul în ştiinţele comunicării, este licenţiat în jurnalism şi s-a perfecţionat prin Italia şi Statele Unite. Mai multe despre el şi despre proiectele lui puteţi afla la adresa : https://www.antoniomomoc.ro

 

 

 
Noi venim din viitor - ediția din 26 martie 2021