Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 29 martie 2021

situatie_vaccinari.jpg

Situația vaccinărilor la zi
Image source: 
https://vaccinare-covid.gov.ro/

România este în grafic în privința campaniei de vaccinare, ba chiar a reușit să atingă mai repede câteva obiective importante. Andrei Baciu, vicepreședintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea anunta ca luna viitoare vor veni peste 3 milioane de doze, ceea ce ne va permite accelerarea vaccinarii în România.

 

sumarul emisiunii 40 de minute 

Dupa ce recent ii numea teroristi pe cei care indemnau la nevaccinare, acum premierul isi schimba strategia si spune ca oamenii pot protesta daca nu incalca legea. Seful guvernului isi creaza imaginea unui lider echilibrat si echidistant intr-un momet de tensiune politica, dublat de criza sanitara, analizeaza jurnalistul Prima Tv Sebastian Zachmann. Un interviu in aceasta seara…

În Franţa situaţia sanitară continuă să se agraveze. Săptămîna trecută au fost înregistrate în medie cîte 38 000 de contaminări zilnic. Următoarele 48 de ore sunt decisive pentru frînarea pandemiei, spun unii experţi care cer executivului să ia măsuri şi mai drastice. În paralel, unii editorialişti critică cu severitate gestiunea pandemiei atît în Franţa cît şi la nivelul Uniunii Europene.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 

 
Emisiunea 40 de minute din data de 29 martie 2021