Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de marti, 30 martie 2021

iohannis.jpg

Sursa imaginii: 
presidency.ro

Intolerabile şi complet de neacceptat sunt manifestările violente, extremismul, xenofobia, toate ascunse grosolan în spatele unor revolte contra unor măsuri menite să protejeze viaţa şi sănătatea tuturor. Este reactia lui Klaus Iohannis dupa protestele de aseara, din mai multe orase ale tarii, unele din ele care au degenerat. In aceste conditii, AUR anunţă că protestele "societăţii civile independente" vor continua.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Sunt consternat si furios. Nu se atinge nimeni de medici, asistente si infirmieri, de nici o persoana care poarta halatul alb. Este mesajul ministrului Sanatatii dupa ce ieri, la Bacau, protestatari furiosi au intrat in curtea spitalului judetean si au strigat personalului ca sunt niste asasini.

Vor fi alte pandemii și alte urgențe majore de sănătate. Niciun guvern sau agenție nu poate aborda această amenințare singur, avertizeaza liderii lumii într-un articol de opinie publicat în ziarele importante. Liderii a 23 de țări, intre care si Romania, susțin ideea unui tratat internațional privind viitoare situații de urgență, care ar asigura accesul universal și echitabil la vaccinuri, medicamente și diagnostice.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 

 
Emisiunea 40 de minute din data de 30 martie 2021