Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actiualitatea de joi, 1 aprilie 2021

vaccin_covid.jpg

Vaccin anti-Covid
Sursa imaginii: 
Pixabay/CC0

Nu se pune problema stimularii persoanelor care se vaccineaza prin acordarea de ”beneficii”, transmite ministrul Sanatatii. Desi un coleg de coalitie il contrazice si anunta ca cei imunizati ar trebui recompensati pentru ca isi asuma riscuri.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Fostul presedinte moldovean alaturi de liderul transnistrean negociaza la Moscova vaccinul rusesc Sputnik V, la o zi dupa ce Parlamentul de la Chisinau a decretat starea de urgenta. În R. Moldova campania de vaccinare a început acum o lună și doar puțin peste unu la sută din populație a fost vaccinată, donații făcute de România și din platforma COVAX.  

Discutam din nou despre fenomenul fake news, in contextul zilei de 1 aprilie. Ziua Păcălelilor pe care, până acum câțiva ani, presa și retelele de socializare o marcau cu tot felul de farse nevinovate, pare acum ca este marcata in fiecare zi. Jurnalista Codruța Simina atrage atentia asupra faptului că știrile false bombardează publicul din ce în ce mai des, pe canale din ce în ce mai diversificate.  

Iar Comandamentul forţelor americane în Europa a ridicat alerta până la nivelul maxim după reluarea confruntărilor între armata ucraineană şi separatiştii pro-ruşi în estul Ucrainei, ceea ce a marcat încălcarea încetării focului din vara anului trecut, şi după ce forţele ruse au început să consolideze zona frontierei cu echipament militar.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 1 aprilie 2021