Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de vineri, 2 aprilie 2021

politia_romana_fb_restrictii_circulatie_noapte.jpg

Este primul weekend in care se aplica noile restrictii.
Este primul weekend in care se aplica noile restrictii.
Sursa imaginii: 
Poliția Română / Facebook

De la aceasta ora magazinele se inchid iar de la ora 20.00 circulatia este restrictionata. Este primul weekend in care se aplica noile restrictii. Numarul infectarilor raportate la 24 de ore scade dar la terapie intensiva se inregistreaza un record de pacienti.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Vaccinul AstraZeneca starneste noi ingrijorari. Agenţia britanică de reglementare a medicamentelor a identificat 30 de cazuri de coagulare a sângelui după administrarea serului. Unele ţări au restricţionat utilizarea vaccinului dezvoltat de AstraZeneca, în timp ce altele au reluat imunizarea cu acesta. În prezent, continuă investigarea raportării unor rare, dar uneori severe, incidente de ordin trombo-embolic.

Cu una din cele mai ridicate rate de mortalitate din cauza Covid, Bulgaria relaxeaza restrictiile inaintea alegerilor parlamentare de duminica. „Trebuie găsit un echilibru între sănătatea psihică şi sănătatea fizică”, a declarat ministrul Sanatatii, anticipând criticile.

Iar la Budapesta, premierul Ungariei a pus bazele unei alianțe conservatoare, alături de premierul polonez Mateusz Morawiecki și populistul italian Matteo Salvini. Aceasta a fost prima întâlnire după ce partidul premierului maghiar, Fidesz, a parasit PPE.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 

 
Emisiunea 40 de minute din data de 2 aprilie 2021