Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 5 aprilie 2021

citu_guvern.jpg

1 iunie, este data la care va incepe „revenirea la normalitate” , anunta premierul Florin Citu.
1 iunie, este data la care va incepe „revenirea la normalitate” , anunta premierul Florin Citu.
Image source: 
gov.ro

1 iunie, este data la care va incepe „revenirea la normalitate” , anunta premierul Florin Citu. „E un prim pas”, a spus șeful Guvernului, precizând că multe dintre restricții vor fi relaxate, însă până atunci campania de vaccinare trebuie accelerată. Iar Biserica ar trebui sa se implice asa incat tot mai multi oameni sa fie vaccinati.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Tot in incercarea de a stimula vaccinarea dar si pentru a revigora economia, ministerul Sanatatii, cel al Economiei si reprezentanti ai sectorului privat discută posibilitatea ca românii imunizati să scape de restricții în domeniile horeca, al evenimentelor, la evenimente cultural-artistice și sportive.

Franţa şi-a ales o dată simbolică, 14 iulie, Ziua Naţională a Franţei pentru a putea anunţa imunitatea colectivă, ceea ce înseamnă că la acea oră 70 la sută din populaţie va fi vaccinată. Pana atunci, Hexagonul  a intrat într-o nouă perioadă de restricţii. Timp de patru săptămîni deplasările dintre departamente sunt interzise, nimeni nu are voie să iasă din casă după ora 19 fără un motiv serios, iar plimbările sunt permise doar pe o rază de zece kilometri.

In Bulgaria, partidul premierului Boiko Borisov – GERB- se situeaza pe priml loc in urma alegerilor dar nu are o majoritate absoluta, o misiune aproape imspoibila.  Primul ministru sugerează instalarea unui guvern de experți transpartinic.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 5 aprilie 2021