Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Zebra | Ateliere de pregătire pentru reconstrucția primei școli sătești de stat din Moldova

Asociaţia Nord, organizatoare a Festivalului „Zilele Nordului” şi-a propus să reconstruiască Prima Școală Sătească de Stat din Moldova. Timp de 3 weekenduri, la Darabani, vor avea loc o serie de ateliere destinate pregătirii procesului de reconstrucție, care ar urma să înceapă în vara lui 2021. Proiectul se desfășoară cu sprijinul Ordinului Arhitecților din România și este finanțat prin Timbrul de Arhitectură.

Vorbim cu Alex Teioșanu, Co-fondator și vicepreședinte al Asociației Nord.
 
#PrimaȘcoală va fi reconstruită folosind tehnici și materiale tradiționale, implicând specialiști în patrimoniu, studenți la arhitectură, elevi din Darabani și meșteri din regiune într-un proiect de educație de patrimoniu și de redescoperire a memoriei locului. 
 
Participarea la atelierele de pregătire este sprijinită de către organizatori și se va realiza prin înscriere online pe http://www.nordul.ro/ateliere-prima-scoala/. Pentru fiecare dintre ateliere sunt disponibile 10 locuri, perioada de înscriere începe pe 2 aprilie și se finalizează cu 3 zile înainte de data începerii acestora.
 
Toate editiile emisiunii Zebra le puteti gasi la http://www.rfi.ro/tag/zebra.