Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de marti, 6 aprilie 2021

astrazeneca.png

Romania continua vaccinarea cu AstraZeneca pentru toate categoriile de varsta.
Romania continua vaccinarea cu AstraZeneca pentru toate categoriile de varsta.
Sursa imaginii: 
Reuters via rfi.fr

Nu ne așteptăm la o retragere a vaccinului AstraZeneca. S-ar putea modifica recomandările din prospect, e posibil ca vaccinul să nu fie indicat persoanelor cu risc de a dezvolta reacții trombotice, transmite medicul Valeriu Gheorghiță dupa ce un oficial al EMA a declarat că există o legătură între vaccinul anti-COVID-19 dezvoltat de AstraZeneca și cazurile de tromboze depistate în rândul unor pacienți.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Ministerul Sănătăţii lansează o linie telefonică de sprijin psihologic pentru persoanele afectate de pandemie. Vlad Voiculescu explica- unul dintre efectele pandemiei este reducerea accesului la servicii de sănătate mintală.

Ne lamurim si in legatura cu raportul privind statul de drept în Uniunea Europeană, raport redactat de Comisia pentru afaceri europene a Senatului francez care consideră că este „încă prematur” să se „pună capăt” Mecanismului de Cooperare și Verificare în cazul României și Bulgariei. Documentul nu reprezintă poziţia oficială a guvernului de la Paris. Ce greutate are, va spunem in aceasta seara.

Cancelariile occidentale continuă să se îngrijoreze față de concentrările de trupe rusești la granița Ucrainei. Pentru unii analiști, Moscova doar face o demonstrație de forță. Pentru alții, amenințarea este cât se poate de serioasă.  Rusia are la activ două agresiuni în ultimii 13 ani. 

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
emisiunea 40 de minute din data de 6 aprilie 2021