Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 7 aprilie 2021

p050869-807361.jpg

vaccin AZ
Cazurile de tromboză au fost mai ales observate la femeile sub 55 de ani
Sursa imaginii: 
European Union

Cheagurile de sange ar trebui raportate ca efecte secundare. Pe de alta parte nu putem corela suta la suta vaccinarea cu aparitia acestor efecte adverse, severe dar rare. Este poziitia Agentiei Europene pentru Medicamente dupa ce au aparut noi ingrijorari referitoare la vaccinarea cu AstraZeneca.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Sectorul HoReCa ar putea să funcționeze indiferent de rata de incidență dacă toți angajații vor fi vaccinați. Pe de alta parte reprezentanții domeniului spun că sunt dispuși să suporte costurile cu testarea rapidă a clienților. Oricum, inauntru ar urma sa stea doar cei vaccinati, testati sau care fac dovada ca au avut boala, in timp ce restul clientilor vor avea voie doar pe terasa.  

Se împlinesc 12 ani de la evenimentele violente din 7 aprilie, de la Chișinău. În 2009, mii de tineri au ieșit în centrul capitalei, acuzând guvernarea de atunci că a falsificat rezultatele alegerilor parlamentare. Manifestația pașnică a degenerat în violențe, iar sute de tineri au fost maltratați de polițiști, iar câteva persoane și-au pierdut viața. Acum societatea civila de la Chisinau avertizeaza ca dosarul poate crea precedente periculoase.  

Liderii UE cer gesturi credibile și eforturi durabile din partea Turciei, după discuțiile cu presedintele Erdogan privind resetarea relațiilor. Au fost la Ankara, si si-au exprimat ingrijorarea cu privire la situația drepturilor omului din această țară, sefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi preşedintele Consiliului European, Charles Michel. O zi mai tarziu, adica astazi, douăzeci şi doi de foşti militari turci, au fost condamnaţi la închisoare pe viaţă în dosarul loviturii de stat eşuate din 2016.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 7 aprilie 2021