Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de vineri, 9 aprilie 2021

De la sfarsitul lunii iulie am putea renunta la masca de protectie, anunta premierul Florin Citu. (Sursa foto: gov.ro)

De la sfarsitul lunii iulie am putea renunta la masca de protectie, anunta premierul Florin Citu. Exista totusi o conditie, sa atingem un prag de 10 milioane de persoane vaccinate. Deocamdata situatia nu arata bine, reticenta fata de imunizarea cu vaccinul AstraZeneca se pastreaza iar cifrele pacientilor de la ATI continua sa urce.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Redeschiderea litoralului la doar 70% din capacitate in minivacanta de Paste ii nemultumeste pe operatorii din domeniu. Turismul intern ar trebui lasat liber pentru ca nu acolo sunt focarele de infectie cu sars cov 2.  Argumentele lui Dragos Raducan, de la patronatele din turism , in aceasta seara

Societatea Academica din Romania si mai multe asociatii de elevi fac un apel catre clasa politica sa restructureze anul scolar, in asa fel incat vacantele sa fie mai scurte. Semnatarii apelului vor ca vacanta de vara sa se incheie pe 1 septembrie, avand in vedere ca Romania are cel mai scurt an scolar din Uniunea Europeana.

Iar Regatul Unit este in doliu. A murit printul consort Philip, sotul reginei Elisabeta a II-a. Prințul avea 99 de ani și a fost internat în spital în ultimele luni.

 
Emisiunea 40 de minute din data de 9 aprilie 2021