Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 12 aprilie 2021

spitalul_bretonneau_din_tours_pe_2_aprilie_2021.

Numarul cazurilor de infectare cu coronavirus este in scadere dar la ATI cu peste 1500 de bolnavi internati si doar 6 paturi libere in toata tara, presiunea continua sa creasca.
Numarul cazurilor de infectare cu coronavirus este in scadere dar la ATI cu peste 1500 de bolnavi internati si doar 6 paturi libere in toata tara, presiunea continua sa creasca.
Sursa imaginii: 
Guillaume Souvant AFP

Numarul cazurilor de infectare cu coronavirus este in scadere dar la ATI cu peste 1500 de bolnavi internati si doar 6 paturi libere in toata tara, presiunea continua sa creasca. Şeful Guvernului vorbeste din nou de faptul că trebuie să atingem ţinta de 1.600 de locuri la ATI. Cum faci asta, in conditiile in care iti trebuie echipamente si personal specializat. Avem resurse si nu le folosim judicios sau dimpotriva? Discutam pe larg in aceasta seara..

sumarul emisiunii 40 de minute 

Criza sanitara accentueaza tensiunile in coalitie. Episodul de vineri seara, cu evacuarea spitalului Foisor, transformat in unitate covid  a incins si mai mult spiritele. Vicepremierul Dan Barna spune după ședința coaliției, că aceasta „merge mai departe” și că nu s-a pus problema ca Vlad Voiculescu să plece de la  Ministerul Sănătății. Liberalii transmit ca  partidul priveste cu ingrijorare la modul în care este gestionat ministerul in timp ce social-democratii il vor demis pe Vlad Voiculescu dupa scandalul de la Foisor.

Anglia a intrat de astazi în faza a doua a relaxării restricțiilor impuse de pandemia de Coronavirus. Toate magazinele se redeschid ca și terasele restaurantelor. Premierul Boris Johnson a făcut apel la cetateni să se comporte în mod responsabil pentru a nu periclita progresele înregistrate în controlul epidemiei în ultimele trei luni. În Marea Britanie numărul zilnic al infecțiilor a scăzut de la un vârf de 60.000 în ianuarie la 3.000,  iar cel al deceselor de la 1.800 la 40. 

Iar Comisia Europeană dorește o modificare a protocolului astfel încât scena « canapelei » de la Ankara să nu se mai repete. Umilirea Ursulei von der Leyen de către Recep Tayyip Erdogan și Charles Michel este evenimentul politic cel mai dezbătut în ultima săptămână la Bruxelles. Dar poate ea schimba ceva?   Incercam sa ne lamurim in aceasta seara.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 12 aprilie 2021