Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 14 aprilie 2021

Coalitia are de trecut primul sau test important de la formare. Ramane sau nu USR PLUS in guvern? Formatiunea analizeaza aceasta decizie dupa ce Vlad Voiculescu a fost revocat din functia de ministru al sanatatii. Dan Barna anunta ca Florin Cîțu nu mai are sustinerea USR/PLUS in timp ce liberalii isi manifesta in continuare sprijinul pentru actualul premier in fruntea guvernului. 

sumarul emisiunii 40 de minute 

Comisia Europeană nu va mai prelungi anul viitor contractul pentru vaccinuri anti-COVID 19 cu Astra Zeneca şi Johnson&Johnson. Dupa utilizarea celor doua seruri mai multe state au raportat aparitia unor cheaguri de sange la pacienti. Bruxelles se va concentra pe serurile care folosesc tehnologia ARN Mesager, cum sunt cele ale laboratoarelor Pfizer si Moderna.

Toata lumea sta cu ochii pe Rusia care continua mobilizarea la granita cu Ucraina. În paralel, de la începutul anului au fost reluate în estul Ucrainei confruntările între forţele Kievului şi separatiştii proruşi. Ce urmareste Moscova prin aceste miscari, care se suprapun si cu mobilizarea trupelor din Transnistria, discutam in aceasta seara.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 14 aprilie 2021