Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de vineri, 16 aprilie 2021

citu_gov_ro_1.jpg

Acuzatii dure lansate de Vlad Voiculescu la adresa premierului
Acuzatii dure lansate de Vlad Voiculescu la adresa premierului
Sursa imaginii: 
gov.ro

Un  nou  episod  acut  in  tensiunile din coalitie dupa atacul dur al lui Vlad Voiculescu la adresa premierului. Intre altele, fostul ministru al Sanatatii a acuzat raportarea incorecta a datelor privind decesele din cauza covid. Florin Cîțu i-a cerut vicepremierului Dan Barna, care coordoneaza sanatatea,  să spună public dacă știa despre problemele semnalate de Voiculescu privind subraportarea mortilor provocate de epidemie și ce măsuri a dispus.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Social democrații nu sunt interesați să intre la guvernare ca să participe la jocul de șantaj dintre PNL și USR PLUS. O spune Președintele Consiliului Național al PSD, Vasile Dîncu in opinia caruia  nu este un moment foarte bun neapărat pentru o moțiune de cenzură.

Franța a adoptat controversata lege de „securitate globală” care limitează distribuirea de imagini cu polițiști. Prevederile ei au starnit critici puternice din partea societății civile. Cel mai criticat punct este articolul care interzice distribuirea cu rea-intenție de imagini ce pot duce la identificarea ofițerilor de poliție aflați în timpul misiunii.

Iar Prinţul Philip va fi înmormântat sâmbătă la Castelul Windsor. La ceremonie vor putea participa doar 30 de persoane si nu vor fi funeralii de stat. Prinţii William şi Harry, care s-au confruntat cu dificultăţi în relaţia lor din ultimele luni, vor merge separat în timpul procesiunii funerare.

 
Emisiunea 40 de minute din data de 16 aprilie 2021