Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 19 apriie 2021

vaccine-6158188_1920.jpg

Sursa imaginii: 
pixabay.com

 

Suntem intr-o pierdere de viteza in ce priveste vaccinarea, ne apropiem de momentul in care tendinta se va inversa, cu doze suficiente in orice judet dar cu putin doritori. Campania de vaccinare trebuie regandita iar santierul se anunta dificil si delicat deopotriva, apreciza specialistul in politici publice de la ExpertForum, Sorin Ionita. Argumentele, intr-un interviu in aceasta seara…

sumarul emisiunii 40 de minute 

Timisoara lanseaza pariul a trei zile de vaccinare, non stop…De vineri după-amiază până luni dimineață, peste 500 de medici și personal medical vor face voluntariat pentru imunizarea a aproximativ 13.000 de oameni. S-au înscris deja în plaforma oficială și români din străinătate, care, în țările în care locuiesc, ar fi ajuns sa se imunizeze abia la toamnă.  

Vorbim si despre rolul pe care-l are Turcia in cadrul tensiunilor dintre Ucraina si Rusia. Ankara sprijina Kievul, ceea ce irita puternic Moscova. Analizam dacă presedintele Erdogan se va apropia în mod real şi de occidentali pentru a face un front comun, în contextul unei ostilităţi tot mai pronunţate din partea Rusiei în raport cu Europa.  

Iar preşedintele francez Emmanuel Macron şi premierul britanic Boris Johnson au anunțat  sprijinul guvernele lor în încercarea de a opri crearea unei superligi europene de fotbal.  Controversata initiativa apartine cluburilor de fotbal de top din Europa. Discutam pe larg….

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 

 
Emisiunea 40 de minute din data de 19 aprilie 2021