Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de marti, 20 aprilie 2021

poza_vaccin.jpg

Autoritatile anunta noi masuri care sa usureze procesul de imunizare.
Autoritatile anunta noi masuri care sa usureze procesul de imunizare.
Sursa imaginii: 
Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale

Cu o campanie de vaccinare aproape de punctul critic, autoritatile anunta noi masuri care sa usureze procesul de imunizare. Echipe mobile isi incep activitatea de maine iar cetatenii se pot programa si prin telefon sau direct la centru, fara cont in platforma. Vestea buna e ca pentru prima data numarul locurilor disponibile l-a depasit pe cel al persoanelor inscrise pe listele de asteptare.

sumarul emisiunii 40 de minute 

În Israel, ponderea populației vaccinate se apropie rapid de două treimi, iar rezultatele se văd: numărul îmbolnăvirilor a scăzut de la 10.000 pe zi la sub 200 de cazuri confirmate la fiecare 24 de ore. Israelienii nu mai sunt obligați să poarte masca de protecție în spațiile publice deschise. Scolile, restaurantele,  sălile de sport, cinematografele și plajele s-au redeschis. Despre explicațiile succesului campaniei de vaccinare discutam in aceasta seara

Liderii coaliţiei de guvernare sunt din nou reuniti, pentru a soluţiona blocajul apărut după revocarea lui Vlad Voiculescu de la Ministerul Sănătăţii. USR PLUS pune conditii pentru a renunţa la solicitarea ca Florin Cîţu să plece din Guvern. Este vorba de un nou protocol al coaliției care să reglementeze remanierile de miniștri. Liberalii sunt inca indecisi in privinta acestui document.

Iar in Pakistan, un partid religios exercită presiuni asupra guvernului pentru ca ambasadorul francez să fie expulzat, pe motiv că Franţa ar fi islamofobă și că permite blasfemierea profetului Mahomed. În același timp, în Hexagon a fost lansată o vastă operaţiune naţională de explicare a principiului laicităţii. Si asta într-un moment cînd o organizaţie publică un raport alarmant legat de încălcarea libertăţii religioase în lume.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 

 
Emisiunea 40 de minute din data de 20 aprilie 2021