Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 21 aprilie

ioana_mihaila.jpg

Ioana Mihăilă, medic și secretar de stat în mandatul lui Vlad Voiculescu, este noul  ministru al Sănătății.
Ioana Mihăilă, medic și secretar de stat în mandatul lui Vlad Voiculescu, este noul ministru al Sănătății.
Image source: 
Facebook/Ioana Mihaila

Ioana Mihăilă, medic și secretar de stat în mandatul lui Vlad Voiculescu, este noul  ministru al Sănătății. Nominalizarea ei a fost facuta in sedinta care a marcat impacarea partenerilor din coalitie. Prioritatea mandatului va fi rezolvarea crizei sanitare prin măsuri concrete care să vină în sprijinul spitalelor.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Nu vor fi restricţii suplimentare în noaptea de Înviere, iar interdictiile de circulaţie vor fi ridicate pentru ca oamenii să poată participa la slujbele de Paşte, spune președintele Klaus Iohannis care asigura că autoritățile nu vor interveni în modul în care bisericile își vor organiza slujbele. Seful statului spune inca odata ca vaccinarea e singura sansa pentru ca mare parte din restrictii sa fie ridicate.

Evenimentele de la Valea Uzului sunt investigate de Parchetul General, dosarul se află în lucru, informează Ministerul Public în urma unei solicitări a RFI România, fără a oferi însă alte detalii.  In aceasta seara ne amintim cum a ajuns acest dosar clasat pe masa procurorilor de la Parchetul general.

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a avertizat  ţările occidentale să nu depăşească "liniile roşii" în abordarea faţă de Rusia, denunţând recentele acţiuni "neprietenoase", în contextul tensiunilor cu Statele Unite, NATO şi Uniunea Europeană. Declaraţiile lui Putin intervin în contextul tensiunilor din sud-estul Ucrainei.

 
Emisiunea 40 de minute din data de 21 aprilie 2021