Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 22 aprilie 2021

soigu.jpg

Rusia anunta ca începe retragerea efectivelor suplimentare mobilizate în apropierea Ucrainei.
Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu
Sursa imaginii: 
Kremlin.ru

Rusia anunta ca începe retragerea efectivelor suplimentare mobilizate în apropierea Ucrainei. Ministerul Apărării de la Moscova a transmis că exerciţiile militare s-au încheiat. Mai devreme, Klaus Iohannis a anuntat ca va convoca CSAT săptămâna viitoare pentru situația din zona Mării Negre. La ce trebuie sa fim atenti si pe mai departe, am discutat cu analistul Dan Dungaciu.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Ministerul Sănătății intervine in criza citostaticelor si anunta ca medicamentele care lipsesc la Institutul Oncologic București vor fi disponibile de săptămâna viitoare. Cadrele medicale de la Institut avertizeaza ca există discontinuități de aprovizionare pentru 16 medicamente citostatice și alte trei produse adjuvante.

Autoritatile au insistat in repetate randuri pe implicarea bisericii in campania de vaccinare. Responsabilii diferitelor culte recunosc faptul ca o poziționare pro-imunizare asumata a prelaților ar inclina balanta dar dar tot ei considera  ca aceasta abordare nu ar fi un semn de integritate fata de credinciosi. Avem argumentele lor, in aceasta seara.

Iar in India, situaţia sanitară continuă să se degradeze de la o zi la alta. Miercuri, ţara a bătut un trist record mondial. S-au înregistrat 315.000 noi cazuri de Covid şi peste 2.000 de decese. Sistemul de sănătate al ţării este complet depăşit de situaţie. In plus, India este confruntată cu o nouă variantă a virusului. Ce ştim despre ea, va spunem in 40 de minute.

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 

 
Emisiunea 40 de minute din data de 22 aprilie 2021