Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de vineri, 23 aprilie 2021

poza_vaccin.jpg

Campanie fara precedent la Timisoara unde s-a dat startul maratonului de vaccinare.
Campanie fara precedent la Timisoara unde s-a dat startul maratonului de vaccinare.
Sursa imaginii: 
Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale de la Chișinău

Campanie fara precedent la Timisoara unde s-a dat startul maratonului de vaccinare. Pana luni dimineata, cadrele medicale vor vaccina non stop, nu e nevoie de programare, se va folosi doar ser Pfizer. Se estimeaza ca vor fi vaccinate 15. 000 de persoane.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Președintele Klaus Iohannis a convocat pentru luni o întâlnire cu responsabilii care lucrează la Planul național de redresare și reziliență, dupa ce Comisia Europeană a respins o serie de componente ale documentului. Ce trebuie schimbat, ne lamurim in aceasta seara…

Grecia, alaturi de Turcia si Bulgaria dar si alte cateva zeci de tari au fost introduse pe lista actualizată a țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Asta înseamnă că toți cei care se întorc de acolo intră în carantină, cu excepția persoanelor vaccinate sau a celor care au avut COVID în ultimele 3 luni. Situatia i-a determinat pe reprezentantii ANAT sa acuze că România a inclus pe lista galbenă majoritatea destinațiilor europene, intr-o incercare voalata de protejare a turismului authton.

Iar in Republica Moldova, parlamentarii  PAS, partidul fondat de Maia Sandu, au atacat la Curtea Constituțională hotărârile prin care Parlamentul pro-rus a schimbat-o din funcție pe Domnica Manole, președinta Curții. Maia Sandu a convocat de urgență Consiliul Suprem de Securitate in timp ce Uniunea Europeana și SUA denunță un atac la Constituție.

  

 
Emisiunea 40 de minute din data de 23 aprilie 2021