Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 26 aprilie 2021

vaccinare_israel.jpg

Dupa Timisoara care a dat startul maratonului vaccinarii si Deva unde a fost infiintata sambata primul centru drive-thru, de astazi se pot vaccinati din propria masina si clujenii.
Dupa Timisoara care a dat startul maratonului vaccinarii si Deva unde a fost infiintata sambata primul centru drive-thru, de astazi se pot vaccinati din propria masina si clujenii.
Image source: 
Miriam Alster/Flash 90

 Dupa Timisoara care a dat startul maratonului vaccinarii si Deva unde a fost infiintat sambata primul centru drive-thru, de astazi se pot vaccinati din propria masina si clujenii. Centrul functioneaza 7 zile din 7 de la 8 dimineata la 8 seara. Totul, in incercarea de a convinge cat mai multi oameni sa se vaccineze , in conditiile in care intentia de imunizare a scazut.

sumarul emisiunii 40 de minute 

România îl declară persona non grata pe adjunctul atașatului militar rus la București, acuzat de spionaj. Ambasadorul rus Valery Kuzmin, a fost chemat la sediul MAE pentru a i se transmite decizia. Bucurestiul se alatura astfel unei liste de țări ale Uniunii Europene și NATO care expulzează diplomați ruși pentru posibile activități de spionaj. Sunt decizii care evident irita profund  Moscova, la ce sa ne asteaptam mai departe discutam in aceasta seara.

Criză în coaliția USR PLUS-PNL, la Iași. Pentru prima dată în istoria post-decembristă, municipiul nu are buget. Practic, pînă la aprobarea lui, activitatea municipalității se desfășoară doar din banii încasați pe taxe și impozite locale. Insuficient pentru funcționarea orașului, acuză și primarul și sindicatele din regiile subordonate primăriei, care au organizat un protest.

Iar in India fiecare zi marcheaza un nou bilant de imbolnaviri si decese asociate infectarii cu Sars Cov 2. Această criză scoate din nou la iveală sistemul indian de sanatate invechit, timp in care nemultumirea oamenilor se indreapta spre guvern care a esuat in gestionarea noului val al pandemiei. UE  a anuntat ca va oferi asistenta Indiei, la fel si Statele Unite.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 

 
Emisiunea 40 de minute din data de 26 aprilie 2021