Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de marti, 27 aprilie 2021

csat.jpg

La Palatul Cotroceni, s-a desfasurat sedinta CSAT, pe tema securității la Marea Neagră și tensiunilor la granița cu Ucraina
La Palatul Cotroceni, s-a desfasurat sedinta CSAT, pe tema securității la Marea Neagră și tensiunilor la granița cu Ucraina
Sursa imaginii: 
csat.presidency.ro

Incepe la aceasta ora conferinta de presa a presedintelui Klaus Iohannis. Mai devreme, la Palatul Cotroceni, s-a desfasurat sedinta CSAT, pe tema securității la Marea Neagră și tensiunilor la granița cu Ucraina.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Pe fondul scaderii intentiei de vaccinare, autoritățile iau în calcul imunizarea prin prezentare directă la centrul de vaccinare, fără programare prealabilă, a anunțat coordonatorul campaniei de vaccinare,  Valeriu Gheorghiță.  Ideea ar putea fi aplicata in centre din mai multe orașe. Intre timp, si Capitala adopta vaccinarea din masina. Primul centru drive-through din Bucuresti se deschide joi in Piața Constituției.

Patru persoane au fost reţinute la Iaşi, iar alte şapte au fost puse sub control judiciar în dosarul DIICOT în care sunt cercetaţi mai mulţi funcţionari din cadrul Primăriei în legătură cu concesionarea unui teren al municipalitatii. Primarul Mihai Chirica are calitatea de inculpat în acest dosar, fiind acuzat ca nu a sesizat infractiunea comisa. Este al doilea dosar penal care-l vizeaza.

Iar ministrul francez al Apararii cere sancționarea unor generali care au denunțat „islamismul” și au făcut apel la apărarea valorilor republicane. Intr-o scrisoare publicata in presa, militarii semnatari denunţă „ura dintre comunităţi” precum şi „islamismul şi hoardele din suburbii”. In Franta militarii nu au voie sa exprime opinii politice.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 27 aprilie 2021