Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 28 aprilie 2021

mihai_chirica.jpg

Primarul Iașului Mihai Chirica
Sursa imaginii: 
Facebook / Mihai Chirica

USR-PLUS cere demisia lui Costel Alexe, presedintele Consiliului Judetean și a primarului Mihai Chirica și alegeri anticipate la Iași. Mesajul formatiunii pentru partenerii de coalitie liberali este: "Retrageți sprijinul politic inculpaților". Intre timp, atat Chirica cat si Alexe s-au retras din  conducerea PNL Iasi. Deciziile vin la o zi după declaratia președintelui Klaus Iohannis, care spunea că va cere o reacție a liberalilor în cazul celor doi.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Bugetul Capitalei nu a fost adoptat. Proiectul lui Nicușor Dan a fost respins la vot în Consiliul General al Bucureștiului.Pentru ca i s-a reprosat ca nu au existat consultari in privinta documentului, acum, primarul general spune ca asteapta de la USR-PLUS propria propunere de buget.

Mai este o săptămână până când elevii se întorc la școală și nici un plan concret din partea autorităților de testare anticovid în unitățile de învățământ.  După eșecul testării rapide antigen, din cauza reticenței părinților dar și a lipsei personalului calificat, de câte zile se vorbește despre introducerea testelor de salivă, pe modelul Italiei. Discutam pe larg…

Iar certificatul verde se află acum în atenția Parlamentului European care votează proiectul. În mod normal, din 17 iunie, pentru a călători în Europa, o adeverinta este necesara, ea indică vaccinarea, testarea sau o infecție recentă. Dar testele ar trebui efectuate gratis, spun eurodeputații.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 

 
Emisiunea 40 de minute din data de 21 aprilie 2021