Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 5 mai 2021

gheorghita_2_fb.jpg

Noi propuneri de relaxare vor fi discutate vineri. O parte vizeaza organizarea de evenimente private și publice cu participarea persoanelor vaccinate.
Coordonatorul campaniei de vaccinare, dr. Valeriu Gheorghiță
Sursa imaginii: 
Guvernul României / Facebook

Noi propuneri de relaxare vor fi discutate vineri. O parte vizeaza organizarea de evenimente private și publice cu participarea persoanelor vaccinate. Totodată, în birourile în care toți angajații sunt imunizati se va putea renunța la mască, de la 1 iunie, potrivit unei alte propuneri. Pe de alta parte vineri incepe un maraton al vaccinarii si in Capitala, 7-9 mai.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Anchete dupa ce organizatii de mediu reclama ca Arthur, cel mai mare urs brun din România, a fost împușcat de un prinț austriac într-o arie protejată din județul Covasna. Premierul Florin Cîțu incearca sa calmeze lucrurile dar face un comentariu discutabil si spune ca „Se pare că animalul ucis nu era cel mai mare urs”. Și ministrul Mediului, Tanczos Barna, a incercat sa justifice situatia prin faptul că urșii „creează probleme”.

Si, astazi se împlinesc 200 de ani de la moartea lui Napoleon Bonaparte. Preşedintele Emanuel Macron va susţine un discurs în care va evoca personalitatea Împăratului francezilor a cărui moştenire este şi astăzi controversata. Va urma apoi, la Invalizi, o ceremonie  solemnă în faţa mormântului imperial.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 5 mai 2021