Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Zebra | Elena Mindru lanseaza single-ul si videoclipul Hay Moon

Cea mai cunoscuta tanara artista de jazz si prima romanca directoare de Festival in Scandinavia (Oulu Music Festival) lanseaza in curand single-ul & videoclipul Hay Moon, in avanpremiera noului sau album, Hope. Cu un sound foarte contemporan si atent nuantat, noul album puncteaza original si prin tematica si versuri: eco-criza globala, migratie, inteligenta artificiala si, nu in ultimul rand, speranta ca vremurile tulburi pe care le traim aduc oamenii impreuna, in incercarea de a salva singura lume pe care o avem.

Videoclipul care va fi disponibil publicului general incepand cu data de 14 mai iar CD-ul este în pregătire sub labelul Eclipse Music (casă de discuri cu o solidă reputație pe zona de jazz din Scandinavia). Elena Mîndru îl are ca invitat special pe virtuosul violonist polonez Adam Bałdych. Partener de dialog inspirat, Adam contribuie rafinat la sound-ul special al pieselor, alături de muzicienii finlandezi Tuomas J. Turunen - la pian, Oskari Siirtola - la contrabas și Anssi Tirkkonen - la tobe.

Single-ul și videoclipul Hay Moon se lansează global, fiind anunțate simultan în România, Finlanda, Polonia Germania și Austria.

Compoziția și aranjamentul muzical al single-ului Hay Moon este semnat de pianistul Tuomas J. Turunen, iar versurile sunt scrise de Elena Mîndru. Videoclipul este regizat de Riikka Kampara, filmat de Antti Kujanpää și colorizat de Napoleon Digital. Videoclipul a fost filmat în frumosul cadru al conacului Tuomarinkylä, din Helsinki, Finlanda. Videoclipul va fi lansat simultan pe mai multe canale de socializare, inclusiv YouTube, Facebook, Instagram TV și Vimeo.

 Hope va fi al cincilea disc al artistei de jazz Elena Mîndru, în care ea deține dublul rol de protagonist și lider de trupă. Albumul integral va fi lansat pe data de 27 august 2021, fiind anticipat prin două single-uri cu videoclip asociat: Hay Moon – lansat pe 14 mai 2021 și Run Away – lansat pe 11 iunie 2021. Piesele au fost înregistrate live la studiourile Sibelius Academy’s Kallio Kuninkala din Järvenpää, în Finlanda (2-4.8.2020).

Toate editiile emisiunii Zebra le puteti gasi la http://www.rfi.ro/tag/zebra.