Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 6 mai 2021

Purtarea măștii nu va mai fi obligatorie pe plajă de la 1 iunie, anunta premierul care a precizat că sezonul estival se va deschide în două etape, cu diverse măsuri de relaxare.  Alte interdictii vor fi ridicate de la 1 august. Florin Cîțu a făcut acest anunț după întâlnirea cu reprezentanții operatorilor economici de pe litoral.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Eventuale masuri privind accesul persoanelor in restaurante sau teatre doar daca sunt vaccinate ar trebui supuse mai intai dezbaterii publice. Este opinia presedintelui Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii, Asztalos Csaba care crede ca ar putea sa apara unele probleme de incalcare a drepturilor omului. Toate argumentele intr-un interviu in aceasta seara.

”Nu contează nici dimensiunea animalului, nici cine l-a omorât, ci modalitatea în care a fost vânat acest exemplar”, spune seful Garzii de Mediu după ce prinţul din Lichtenstein a fost acuzat de organizaţiile de mediu că a ucis ilegal cel mai mare urs din România. Exista suspiciunea ca animalul a fost haituit ca sa iasa din adancul padurii. Garda de Mediu a demarat o ancheta in acest caz.

Iar intre Franta si Marea Britanie se poarta razboiul pescarilor. Ministrul francez al mărilor a sugerat că guvernul de la Paris ar putea întrerupe furnizarea de electricitate pentru insula britanică Jersey pe fondul unui conflict între cele doua tari cu privire la drepturile de pescuit post-Brexit. Dupa iesirea Regatului Unit din UE pescarii francezi au nevoie de licente speciale ca sa pescuiasca in apele britanice, documente pe care de la inceputul anului foarte putini le-au primit.

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 6 mai 2021