Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Zebra | Număr limitat de locuri la Ateneu pentru concertele Concursului Enescu!

În total, melomanii pot să participe la nouă concerte și recitaluri în cadrul Concursului Enescu: Concurenții selecționați în Finale vor susține un concert cu Orchestra Filarmonicii George Enescu, sub bagheta unor dirijori cunoscuți la nivel internațional – Nicolas AltstaedtWilson Hermanto și John Axelrod. Finalele vor avea loc pe 15 mai 2021 – violoncel, 19 mai 2021 – vioară și, respectiv, 23 mai 2021 – pian. Între probele de concurs, vor avea loc șase recitaluri extraordinare susținute de membri ai juriilor și muzicieni-reper ai momentului – Trio Mihaela Martin, Frans Helmerson & Plamena MangovaRoland Pöntinen; Dmitry Sitkovetsky & Iain Burnside – și de laureați ai unor ediții precedente ale Concursului Enescu – Vikram Sedona – vioară, Marcel Johannes Kits – violoncel și Victoria Vassilenko – pian.

Vânzarea locurilor în sală se va face exclusiv online pe site-ul www.festivalenescu.ro, prin intermediul platformei Eventim, sau direct de pe site-ul Eventim, de la acest link. În cazul în care vor rămâne bilete disponibile pentru un concert, doar în ziua respectivului eveniment, Eventim va organiza un punct de vânzare la intrarea în Ateneul Român deschis numai în ziua concertului în intervalul orar 16.00-18.00 pentru a le vinde.

Iubitorii muzicii clasice sunt invitați să-și cumpere bilete și pentru a asista din sala Ateneului la concertele și recitalurile organizate în cadrul Concursului Enescu 2020/2021, între 12 și 23 mai, cu mențiunea că accesul se va face doar cu îndeplinirea unor condiții sanitare, iar numărul de locuri oferite spre vânzare este la 30% din capacitate.

Accesul publicului în Ateneu se va face în baza biletului nominal, a unui document de identitate, precum și a prezentării documentului oficial care atestă vaccinarea anti SARS-CoV-2 sau test PCR negativ efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea concertului sau test anticorpi (SARS-COV-2 – anticorpi neutralizanti anti-proteina spike). Purtarea măștii de protecție este obligatorie.

Prețul biletelor în sala Ateneului este de 65 lei per concert sau recital. Nu se pun în vânzare abonamente pentru locurile în sală. În paralel cu locurile în sală, continuă vânzarea de bilete și abonamente online, pe site-ul Festivalului sau prin platforma Eventim.

Publicul larg nu va avea acces în sala Ateneului la Semifinalele Concursului Enescu, din motive logistice și de siguranță sanitară, melomanii putând să le urmărească doar online, gratuit, pe www.festivalenescu.ro. Însă organizatorii pun gratuit la dispoziția elevilor și a studenților la muzică un număr de 50 de locuri, pentru a le permite să îi asculte pe concurenți și să analizeze felul în care aceștia îl interpretează pe Enescu.

Semifinalele vor consta în recitaluri ale concurenților din sonatele lui George Enescu și vor avea loc pe 13 mai – violoncel, 17 mai – vioară, 21 mai – pian. Fiecare semifinală va avea două sesiuni de desfășurare (dimineața, de la ora 9 și după-amiaza de la ora 16.00).  

Invitata- Oana Marinescu, director de comunicare al Concursului si Festivalului Enescu.

 

Toate edițiile emisiunii Zebra: https://www.rfi.ro/tag/zebra