Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de marti, 11 mai 2021

gheorghita_vaccinare.png

Nici in Bucureşti, nici in celealte judeţe rata îmbolnăvirilor nu mai depaseste 1,5 cazuri la mia de locuitori, cu alte cuvinte sunt in scenariul verde.
Nici in Bucureşti, nici in celealte judeţe rata îmbolnăvirilor nu mai depaseste 1,5 cazuri la mia de locuitori, cu alte cuvinte sunt in scenariul verde.
Sursa imaginii: 
RO Vaccinare / Facebook

Nici in Bucureşti, nici in celealte judeţe rata îmbolnăvirilor nu mai depaseste 1,5 cazuri la mia de locuitori, cu alte cuvinte sunt in scenariul verde. Autoritatile continua sa insiste pe importanta   vaccinarii  pentru a reveni cat mai repede la o viata normala.  Este contextul in care farmaciile anunta ca incep si ele in trei saptamani testarea anti covid. Fiecare unitate ar putea impune un tarif pentru serviciul de testare.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Premierul Forin Cîțu și mai mulți miniștri merg luni la Bruxelles pentru a finaliza negocierile pentru   Planul Național de Redresare și Reziliență. Documentul trebuie depus până la finalul lunii. Au făcut asta până acum jumătate din statele membre. Aproape 30 de miliarde de euro sunt fondurile alocate Romaniei, într-o formulă extrem de clară și de constant monitorizată, explică Sorin Ioniță de la ExpertForum. Un interviu in aceasrta seara.

Iar tensiunile s-au reaprins in Orientul Mijlociu. O escaladare sângeroasă între Hamas şi Israel s-a produs pe fondul unor ciocniri la Ierusalimul de Est. A existat o vreme cînd sintagma „procesul de pace israelo-palestinian” avea un sens, cînd cele două părţi negociau la Oslo iar Yasser Arafat și Yţac Rabin își dădeau mîna la Casa Albă sub privirile încrezătoare ale lui Bill Clinton. În prezent însă scenariul formării unui stat viabil palestinian alături de Israel este total abandonat, iar impasul este instrumentalizat politic de islamiștii radicali.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 11 mai 2021